keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Lahjoitustöitä

Pääsimme marraskuussa viettämään mukavaa neuleiltaa Aino-Marian luona keskosten peittojen ja pipojen parissa. Tekipä hyvää tavata muita keskosille neulojia ja saada tietoa ja vinkkejä töistä ja niiden käsittelemisestä. Hienoa, että meillä on napakka ja näppärä keräysvastaava A-M!

Sain lahjoituslankoja pariin peittoon. Toisen olen ehtinyt virkkailla.



Mallivirkkaus on napattu eräästä pinterestin kautta löytyneestä ilmaisohjeesta. Oli mukavaa virkattavaa ja sopi hyvin kahden eri langan yhdistämiseen. Langat ovat Novitan Duo ja Tähti, joille puikkosuositus on 4 mutta virkkasin koukulla 5 mm. Peiton koko on 50x50 cm pesun ja kuivumaan levittämisen jälkeen.

Keskussairaalaan pyydettiin villasukkia lahjoitettavaksi potilaille joulun aikaan. 


Yksi pari on valmiina ja toinen tulollaan. Näyttävät kuvakulmassa hassun kokoisilta toisiinsa verrattuna ;-D Sateenkaariraitaiset ovat kokoa 38 ja noista toisista tulee 44. Molemmissa seiskan itseraidoittuvaa lankaa ja puikot 3½ mm. 

Sateenkaariraitaisiin kokeilin minulle uutta kantapäätä, joka on nimetty nauhakantapääksi kirjassa Kantapään kautta. Mielestäni kyllä "perinteistä suomalaista" kantapäätä on nimitetty juuri tuolla nimellä - kirjassa se on hollantilainen. Aika kansainvälistä. Joka tapauksessa tämä kantapää oli nopsa neuloa mataline kantalappuineen ja koska siihen ei tule kiilakavennuksia. Se on pyöreämpi kuin, noh, hollantilainen ja istui jalkaani kohtuullisesti. Rintavammalle jalalle en sitä neuloisi.

Neulova Ninja esittelee blogissaan em. sukkakirjan erittäin tarkasti. Minunkin mielestäni kirja on hurjan kattava opas vaikka minkälaisiin sukkarakenteisiin. Ohjeistetut mallit ovat mielenkiintoisia, täynnä kivoja ja kauniita kuvioita. Niissä on käytetty tavallisia ja vaivatta hankittavia sukkalankoja. Ohjeet on ryhmitelty vaikeustason mukaan, ne ovat napakasti kirjoitettuja ja suurin ja selkein ruutupiirroksin varustettuja. Täytyypä katsella, mistä ja milloin tämän kirjan saisi alennetulla hinnalla (kun noita sukkakirjoja ei ole vielä kovin monta...). 

PS. Wau, Punomossa on monta erilaista nauhakavennuskantapään ja muidenkin ohjetta. Sinervon Pirjolla on ollut näissä näppinsä puikoissa, kiitos Pirjo!

Edit 6.1.2019



Keskussairaalan keräykseen vein neljät sukat. Kaksi paria oli marinoitunut kaapissa jo kuukausia (lue:vuosia...). Askartelin kaikkiin kortit vanhoista joulukorteista, se oli mukavaa touhua. 

Sairaala sai keräyksessä tuhansittain sukkia!  Niitä lähetettiin ympäri Suomen ja ulkomailta Kanadaa myöten. Jotkut sukat tuotiin jopa täysperävaunullisella rekalla 😊 Hulvattomia sukanneulojia, ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti