tiistai 18. toukokuuta 2021

Pitkiä varsia ja kirjoneuleraitoja

Tuossa joskus koronatalven aikaan sain päähäni neuloa pitkävartiset kirjoneulesukat. Ja toisetkin. Innostuin keräyksestä Sukkia kärkitaistelijoille, mutta kumminkaan en ehtinyt siihen mukaan. Sukissa tuhosin jostain kummasta kertyneitä, ei-minun-värisiä sukkalankoja paksuutta seiska ja lauri ja mikälie kolmas. Puikot 3½.


Näiden sukkien alkuperä on Sarita Kotkavalkaman kirjasta Vilukissan sukka-aarre mallista nimeltä Kuura. Väritys meni uusiksi, jonkun kuvion jätin pois.  


Tähän pariin otin mallia Novitan sukkalehdestä ohjeesta Ninnu. On se kumma, kun lähes joka sukkaan on tungettava joku sydänkuvio! Näissäkin olisi ollut, mutta sydänten tilalle toistin omapäisesti aikaisemman kuvion vaihtaen värit päikseen. 

Hyväntekeväisyyteen menee kumpikin pari.

Ja sitten vähän myöhemmin totesin, että tarvitsen itsellenikin kirjoneuleiset polvisukat. 


Näiden alkumuotona on monen monta variaatiota saaneet Jonsukat, uskoisiko? Värimaailma on nyt omani eikä pelkästään lankalaatikosta napattu. Huitelin raitoja mieleni mukaan. Ja arkailematta jätin kaikki sydämet toisten käyttöön. Näma sukat osoittautuivat varsinaisiksi varpaiden ja erityisesti nilkkojen autuudeksi pakkaskeleillä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti