torstai 23. toukokuuta 2019

Mosaiikki vai lukitus?

Facebook-ryhmässä esiteltiin upeaa virkattua peittoa Floral Elegance Throw (linkki Ravelryyn). Tekniikka mosaic crochet 😶 jotain ihan uutta. Ei kun selvittämään sen olemusta (Pinterest, Google, Youtube...). Vaan kappas kummaa, on myös tekniikka interlocking crochet, jossa myös kuviot tehdään ruutupiirrosten mukaan mutta erimoisesti (Pinterest, Google, Youtube...). Ja mikä hulluinta, nämä nimitykset menevät iloisesti ristiin = tarkoittavat samaa, yleensä jälkimmäistä. Ota tästä sitten tolkkua!

Mosaiikkivirkkausta
Interlocking on ennestään hieman tuttua eli olen joskus kokeillut parin rivin verran. Mosaic sen sijaan tuntematonta, joten kokeilemaan. Löysin jonkun opastusvideon, mutta siinä lähdettiin virkkaamaan heti suurisuuntaista, monimutkaista mallia. Tuijottelin tekotapaa ja keksaisin oman mallin. Ei siitä kummoinen tullut mutta käsittääkseni pääsin jujulle tekniikasta. Sitä en vaan tiedä, miten tällä tekniikalla ruutupiirroksia luettaisiin 😄

Käytin puuvillalanganloppuja ja tulos on tiskirätti. Ja sitten seurasi se hankalin ja aikaavievin osuus: miten saan tämän tuotoksen mukaan vuoden haasteeseen? Eipä löytynyt mosaiikkivirkkausta lukuisista virkkauskirjoistani. Harmony Guides vol 7 tarjosi jotain sinne päin jo kansikuvassaan, pakko oli se hyväksyä.

Ai miten niin huijausta haasteessa...😔😳😕

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti